Patiëntervaringen

Enkele reacties van patiënten over Catja Broekhoff Homeopathie

“We zijn drie-en-een-half jaar geleden bij Catja terecht gekomen, toen onze oudste dochter eczeem kreeg op armen, benen, buik en in het gezicht toen ze een maand of vier oud was. Waarschijnlijk kreeg ze eczeem naar aanleiding van de vaccinaties die ze had gehad (programma RIVM, consultatiebureau). De eczeem was erg hardnekkig en een hormoonkuur via de huisarts was niet afdoende. De homeopathische behandeling van Catja wierp spoedig zijn vruchten af. Na een half jaar was onze dochter vrij van eczeem, en nog steeds. Ook onze jongste kreeg eczeem toen ze een maand of vier oud was. Zij is daarvoor eveneens met succes behandeld door Catja.
Zelf kreeg ik 15 jaar geleden last van hooikoorts en werd ik allergisch voor huisstof en bepaalde groenten- en fruitsoorten: aanvankelijk 1 soort groente, geleidelijk aan werden dat meer soorten en dus ook bepaalde fruitsoorten. Ook heb ik last van migraine (hormonaal). De homeopathische behandeling heeft tot nu toe in zoverre geholpen dat ik geen last meer heb van huisstof en minder ongemak ondervind tijdens de hooikoortsperioden. Ook heb ik minder last van migraine. Wat betreft de voedselallergie is het nog zoeken naar de juiste behandeling.
Wat ik als meerwaarde zie van klassieke homeopathie, is dat er gewerkt wordt met middelen die de natuur te bieden heeft, dus geen chemische middelen. En dat niet de symptomen, maar de oorzaak van de symptomen (eczeem, allergie) aangepakt wordt binnen de klassieke homeopathie. Catja heeft veel kennis in huis en komt doordat ze goed doorvraagt tot de kern, en daarmee tot de oplossing.”
Marleen

 

“In januari 2012 zijn wij voor het eerst met onze dochter van toen 9 jaar bij Catja op de praktijk geweest. Zij had toen al 3 jaar buikpijn en in het reguliere circuit kwamen wij niet verder. Het beperkte haar leven zodanig dat ze veel verzuimde van school en het had ook grote invloed op haar sociale leven.
Wij hebben Catja gevonden door te zoeken naar homeopaten in Zwolle en de website van Catja en het stukje waarin zij zichzelf voorstelt sprak ons erg aan. Na eerst via de mail te vragen of Catja iets voor ons zou kunnen betekenen zijn wij bij haar begonnen.
Ook voor ons als ouders was het prettig om gehoord te worden, ze nam ons serieus en er werd een middel gezocht wat bij onze dochter zou passen en bij haar problemen. Nadat onze dochter het middel gebruikte ging het langzaam steeds beter, ze ging weer meer naar school en haar buikpijn was onder controle. Wij hebben toen de behandeling na ongeveer 3/4 jaar afgesloten en afgebouwd met het middel.
Helaas na een paar maanden ging het een stuk minder met onze dochter, ze ontwikkelde een angststoornis met bijbehorende klachten, zoals duizeligheid en somberheid, ging helemaal niet meer naar school. Via het ziekenhuis gestart met een psycholoog, maar nu hadden wij direct weer zoiets van zou Catja ons ook kunnen helpen, zou zij iets kunnen met angsten? Dus weer gemaild naar Catja en de situatie uitgelegd, wij konden terecht en Catja zag wel mogelijkheden om ons te helpen, ik ben eerst als moeder alleen naar de praktijk gekomen, want onze dochter kwam het huis niet meer uit. Gelukkig weer een luisterend oor en er werd een nieuw middel gezocht voor de nieuwe klachten die onze dochter had. Gelukkig deed het middel zijn werk, en knapte onze dochter op, tijdens de behandeling zijn wij ook gewoon doorgegaan met hulp van een psycholoog, met hulp van Catja en psycholoog is onze dochter er weer bovenop gekomen. Ze gaat weer naar school, ziet er goed uit, heeft haar eetlust weer terug en het gaat goed met haar. Mei 2014 hebben wij voor de tweede keer de behandeling naar volle tevredenheid beëindigd. Wij zouden Catja bij iedereen willen aanbevelen, een altijd luisterend oor en warm persoon. Bedankt.”
Myrthe, Soori en Inge

 

“Jarenlang had ik klachten in verband met de overgang: opvliegers en stemmingswisselingen waren het vervelendst. Ik richtte me op plantaardige medicijnen, maar ze hielpen soms even of nauwelijks. Ik besloot naar Catja Broekhoff te gaan, omdat haar website mij aansprak. Ik ben blij dat ik die stap gezet heb. Zij heeft aandacht voor mij als persoon en voor de klacht die ik heb. Zorgvuldig wikt en weegt zij welk medicijn het beste bij mij en bij mijn klacht past. Ik heb geen middeltjes nodig als ik griep heb of als ik in het voorjaar zomaar allergisch lijk te zijn: ik heb mijn homeopathisch middel dat zorgt voor balans. Bij vragen van mijn kant is Catja bereikbaar en geeft zo nodig advies. Kortom ik ben voorstander van de homeopathische geneeswijze en kan ‘mijn’ adres van harte aanraden.”
Gerda

 

“Eind 2004 kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis. Na 2 allergische reacties op ‘de meest gangbare’ reumamedicatie was ik behoorlijk wanhopig. Dat was in 2010. Net bevallen van mijn 2e kind en in elk gewricht had ik een ontsteking. Ik besloot op zoek te gaan naar een homeopaat en kwam bij Catja uit. Tijdens het intakegesprek, wat 1,5 uur duurde, voelde ik me erg begrepen. Ik kon vertellen waar ik last van had en na een paar dagen kreeg ik het middel toegestuurd. Na 3 dagen was de reuma weg, echt weg. Ongelofelijk. Van tijd tot tijd had/heeft de reuma weer een opleving, bijvoorbeeld na de geboorte van mijn kinderen of als er weersverandering op komst is. Elke keer is er weer een middel dat past en Catja staat altijd voor me klaar. Ze luistert goed naar me en stelt goede vragen. Als ik er niet meer uit kom kan ik bellen, ook in het weekend. Geweldig vind ik dat! Toen 1 van mijn kinderen regelmatig een valse kroep aanval had en we er met de reguliere medicatie niet meer uitkwamen ben ik met hem naar Catja geweest. Met hetzelfde goede resultaat. Naar aanleiding daarvan heb ik ook een cursus ‘EHBO met homeopathie’ gevolgd. Dat heb ik al vaak kunnen gebruiken. Ook vaak in overleg met Catja. Mijn jongste dochter bijvoorbeeld had een middenoorontsteking, ik wilde haar geen kuur geven want het maakt ook zoveel goede bacteriën kapot. Ik heb het homeopathisch behandeld, in overleg met Catja, ook weer met succes. Na een dag was ze beter, dat was met de kuur niet gelukt.”
Hilde