Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over homeopathische geneesmiddelen

Werkt homeopathie langzaam?

Bij acute klachten kan een reactie, na gebruik van een homeopathisch middel, zeer snel plaatsvinden: binnen minuten tot uren.
Bij chronische klachten kan het langer duren, maar als je het passende homeopathische middel gebruikt, moet je binnen 4 tot 8 weken enige verbetering merken. Vaak treedt al eerder – binnen enkele dagen – een reactie op.

Moet ik stoppen met mijn huidige medicijnen van huisarts of specialist?
Nee, daar ga je gewoon mee door. De homeopathische behandeling kan in veel gevallen naast de reguliere behandeling plaatsvinden. Als de homeopathische behandeling succesvol verloopt en klachten verminderen, kun je zelf in overleg met jouw huisarts of specialist besluiten de reguliere medicatie te verminderen of te stoppen.

Moet je geloven in homeopathie voordat het werkt?
Nee hoor, homeopathie werkt ook bij baby’s en bij dieren, dus de werking is niet gebaseerd op suggestie of geloof.

Wat is een beginverergering en is die nodig?
Het kan soms gebeuren dat je klachten verergeren als je net bent begonnen met een homeopathisch geneesmiddel. Dit noem je een beginverergering. Het is een teken dat het middel goed gekozen is en dat de genezingsreactie op gang is gekomen. Deze verergering is tijdelijk en gaat na een paar uur of een paar dagen vanzelf weer weg. Als de klachten erg heftig zijn of lang aanhouden, neem dan contact op met mij.
Een beginverergering treedt niet altijd op en is niet noodzakelijk voor een succesvolle behandeling.

Waar zijn homeopathische geneesmiddelen van gemaakt?
Homeopathische geneesmiddelen zijn gemaakt van planten, dieren of mineralen. Ze zijn allemaal uitsluitend getest op gezonde mensen en zijn dus ‘dierproefvrij’. Ze hebben geen bijwerkingen en zijn niet verslavend.

Waar staat het woord ‘klassieke’ voor bij klassieke homeopathie?
De naam ‘klassieke homeopathie’ geeft aan dat er gewerkt wordt volgens de richtlijnen van Hahnemann, de grondlegger van de klassieke homeopathie. Dat betekent dat bij het zoeken naar een passend geneesmiddel niet alleen gekeken wordt naar de klacht of ziekte waar je mee komt, maar ook naar de diepere oorzaken, zowel lichamelijk als geestelijk. Het geneesmiddel moet passen bij de gehele mens.