Klassieke homeopathie

klassiekehomeopathie

 

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. Het werkt mild en effectief bij een groot aantal uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten. Bijvoorbeeld bij hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, menstruatieklachten en klachten tijdens de zwangerschap. Maar ook bij gedragsproblemen bij kinderen, onzekerheid en angsten en bij acute klachten zoals griep, oorontsteking en pijn na ongevallen.
Bij een klassiek homeopathische behandeling sta jij als unieke persoon centraal, met jouw klachten en ook met al jouw eigen-aardigheden.

Maatwerk – ieder mens is uniek
Klassieke homeopathie is maatwerk. Geen mens en geen klacht is hetzelfde en de manier waarop iemand bijvoorbeeld hoofdpijn heeft en welk effect dit heeft op zijn of haar leven, verschilt van persoon tot persoon. Voor de keuze van het homeopathische middel zijn deze persoonlijke verschillen erg belangrijk.
Ik neem daarom ruim de tijd om niet alleen jouw klachten nauwkeurig op een rij te zetten, maar ook om een zo volledig mogelijk beeld te vormen van jou als unieke persoon. Ook probeer ik de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en de vraag te beantwoorden waarom jij juist deze klacht of dit gedrag hebt ontwikkeld.
Ook al lijken klachten op elkaar, ieder mens is uniek. Daarom is het heel goed mogelijk dat twee mensen met dezelfde klacht elk een ander homeopathisch middel nodig hebben.

Eigen kracht herstellen
Het homeopathische middel stimuleert het natuurlijke herstelvermogen of zelf genezend vermogen van jouw lichaam en versterkt jouw energie. Elk mens heeft een natuurlijk vermogen om te herstellen bij ziekte of na een ongeval. Een gebroken bot heelt vanzelf en een wondje gaat in de meeste gevallen ook vanzelf weer over. Ziektes ontstaan wanneer je lichamelijke of psychische evenwicht is verstoord. Soms schiet het natuurlijke herstelvermogen te kort om dit evenwicht weer te herstellen en worden klachten telkens erger of duurt herstel heel erg lang.
Het homeopathisch middel geeft je weer een zetje in de goede richting, zodat je op eigen kracht kunt herstellen.
Tijdens de behandeling neemt je natuurlijke weerstand en je draagkracht toe. Klachten zullen geleidelijk verdwijnen. Je raakt weer in balans en krijgt meer energie en levenslust.